Mikä Krimpy oikein on?

Krimpy on Open Source eli vapaan lähdekoodiin tiedostojenjako-ohjelma, joka perustuu Inrenet Relay Chatiin. Krimpy mahdollistaa musiikin, kuvien, videon ja muiden tiedostojen jakamisen IRC kanavien kautta helposti. Krimpy tukee suosittua SDFind protokollaa.

Lataa mp3, jpg, mpg ja paljon muuta !

Lataa Krimpy tai osallistu sen kehittämiseen !

Huom.: Jos et ole asentanut Krimpyä järjestelmään aiemmin, on tarvittavaa ladata ja asentaa ensin paketti "runtime". Sen jälkeen voit ladata itse ohjelman.

 

Sain idean Krimpyyn, kun olin käyttänyt mIRC:iin kuuluvaa skriptiä SDFind. Tämä SDSailorin tekemä skripti helpottaa tiedostojen jakamista IRC kanavien kautta. Kuitenkin tiedostojen etsiminen ja lataaminen IRC:ssä on vielä melko monimutkainen juttu. Käyttäjien täytyy kirjoittaa pitkiä komentoja, vahtia monia eri ikkunota, jne. Krimpyn tarkoitus on automatisoida koko prosessi. Tällä hetkellä on olemassa kahdenlaisia tiedostonjako-ohjelmia: p2p eli käyttäjältä käyttäjälle ja palvelinpohjaisia. Krimpy yhdistää molempien vahvuudet. Koska Krimpy käyttää IRC:tä, tiedostojen siirto hoidetaan keskuspalvelimien kautta. Tämä on paljon tehokkaampaa kuin p2p järjestelmä, kuten Gnutella, jossa jokainen käyttäjä toimii toistajana tiedostonsiirroille. Kun tiedoston siirto aloitetaan, Krimpy hoitaa siirron yhdistämällä suoraan käyttäjään ja siirtämällä sen normaalina DDC tiedostonsiirtona. Tässä piilee se p2p:n etu: keskuspalvelin ei sisällä jaettavia tiedostoja eikä edes tietokantaa tarjolla olevista tiedostoista. Krimpyllä on myös muita etuja. IRC verkko on ollut olemassa jo vuosia. Sitä on käytetty jo pitkään ja ympäri maailmaa on paljon suuria palvelimia. On myös erittäin epätodennäköistä, että tilanne tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa. Tämän lisäksi Krimpyn lähdekoodi on täysin vapaa. Käyttäjät voivat itse katsoa mitä ohjelma tosiasiassa tekee. Tämänhetkiset tiedostojenjako-ohjelmat ovat täynnä pakkomainontaa ja spywarea. Krimpy on kirjoitettu täysin Microsoftin Visual Basic 6.0:lla, mutta kääntäisin Krimpyn mielelläni muillekin käyttöjärjestelmille jonkun yleisemmän ohjelmointikielen kautta. Tällä hetkellä kaikki perustoiminnot toimivat, vaikkakin jotkut hieman bugisesti. Monet asetukset, jotka pitäisi itse konfiguroida (palvelimen nimi, käyttäjänimi, yms.) on nyt kirjoitettu ohjelman sisään. Myös ikkunoiden koot ovat ennaltamääritellyt. Yritin keskittyä saamaan ydintoiminnot kuntoon, sen sijaan että tuhlaisin aikaa ohjelman ulkonäköön. Krimpy käyttää jo edellämäinittua SDSailorin protokollaa, joten se toimii jokaisella IRC kanavalla, joka tukee SDFindia. Koska SDFind-protokolla on tarkoitettu myös ihmisten ymmärrettäväksi, se ei ole välttämättä kaikista tehokkain. Ehkäpä tulevaisuudessa Krimpylle kehitetään tehokkaampi protokolla. Jos haluat osallistua projektiin, ota yhteyttä minuun.

- Jackie Treehorn

Jos olet kiinnostunut projektista, tai mistä tahansa siihen liittyvästä, voit ottaa yhteyttä anttiin, hän puhuu suomea!

SourceForge.net Logo

Traceback (most recent call last): File "/home/project-web/krimpy/cgi-bin/refer.py", line 24, in main() File "/home/project-web/krimpy/cgi-bin/refer.py", line 17, in main referlog=open('log/referpy.log','a+') IOError: [Errno 13] Permission denied: 'log/referpy.log'