Wat is Krimpy?

Krimpy is een Open Source file sharing client gebaseerd op het IRC netwerk. Het laat gebruikers toe om mp3, video en andere bestanden te kunnen delen via IRC channels. Krimpy ondersteund het populaire SDFind protocol.

Download mp3, jpg, mpg en meer !

Download Krimpy of help mee !

Let op: Als je nog niet eerder Krimpy op je systeem geÔnstalleerd hebt, dan moet je eerst het bestand genaamd "runtime" downloaden en installeren. Na de installatie kan je gewoon Krimpy downloaden en installeren.

 

Ik had het idee om Krimpy te maken nadat ik een mIRC script genaamd SDFind had gebruikt. Het script, geschreven door SDSailor, maakt het makkelijker om bestanden te delen via IRC channels. Zoeken en en downloaden van bestanden is nog steeds een heel onhandig proces. Gebruikers moeten lange commando's typen om het bestand dat ze willen te pakken te krijgen. Mijn doel is om met Krimpy het proces makkelijker te maken. Er zijn op dit moment 2 verschillende soorten file-sharing types: peer to peer en server based. Krimpy bundelt de kracht van beide types. Omdat Krimpy IRC gebruikt worden de bestanden via een centrale server gestuurd. Dit is veel efficiŽnter dan Peer to Peer diensten als Gnutella waar iedere gebruiker voor server speelt. Waarneer je een bestand wilt downloaden zal Krimpy voor een directe verbinding met de gebruiker zorgen. Dit gaat via een standaard DCC bestand overdracht. Dit lijkt op een Peer to Peer systeem, Er worden dus geen bestanden op een centrale server gezet en er is ook geen sprake van een database. Er zijn nog meer voordelen aan Krimpy. Het IRC netwerk bestaat al heel wat jaren. Het is door de tijden heen goed getest, met een heel netwerk aan servers over de hele wereld. Het is haast onmogelijk dat dit zal veranderen in de toekomst. En, Krimpy is ook Open-Source. Gebruikers kunnen zo zien wat het programma aan het doen is. Veel File-Sharing programma's hebben deze tijd veel reclame en spyware. Krimpy is geschreven in Microsoft Visual Basic 6.0, En, Ik zit er over te denken om Krimpy ook op andere besturing systemen uit te brengen via een universele programmeertaal. Voorlopig werken alle basis functies, alleen zitten er nog fouten in. Veel van die dingen zijn moeilijk om te programmeren (server naam, gebruikers naam, etc.) Ook de grootte van alle windows is gerepareerd. Ik heb geprobeerd om me te focussen op de basis functies en niet op de scherm details. Krimpy past zich aan op het protocol gemaakt door SDSailor, dus het kan gebruikt worden in elk IRC kanaal die SDFind gebruikt. Omdat het SDfind protocol niet helemaal efficiŽnt is, zal er in de toekomst een beter protocol worden gebruikt voor Krimpy clients. Als je graag zou willen helpen met dit project dan kan je me altijd mailen.

- Jackie Treehorn

(Dutch translation)

SourceForge.net Logo

Traceback (most recent call last): File "/home/project-web/krimpy/cgi-bin/refer.py", line 24, in main() File "/home/project-web/krimpy/cgi-bin/refer.py", line 17, in main referlog=open('log/referpy.log','a+') IOError: [Errno 13] Permission denied: 'log/referpy.log'